Skip to main content
  • duurzame hotelkamer
    Duurzaam overnachten
Goed voor jou en voor de aarde

Duurzaam hotel

Op zoek naar een duurzaam hotel? Bij Boutique hotel Lytel Blue kun je met een gerust hart terecht. In het hotel hebben we er zelfs een hotelkamer zonder plastic gerealiseerd. Daarnaast wordt er in het gehele hotel rekening gehouden andere duurzame aspecten. Denk hierbij aan het tegen gaan van voedselverspilling, geen single-use plastic, meer groen en minder tegels en uiteraard fijne lokale producten. De producten worden direct bij de local gekocht. Denk bijvoorbeeld aan de wijnen van wijngaard Doornacker. Hier ontwikkelen ze een eigen duurzame manier van het wijn maken. 

Het hotel grenst ook aan verschillende LAW routes zoals het Grenslandpad. Ideale stop tijdens een wandelvakantie. De omgeving van Boutique hotel Lytel Blue is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken. Dus laat de auto lekker staan en trek de Kempische natuur in!

Plasticvrije hotelkamer
Guilt-free genieten

Overnachten in een duurzaam hotel

Als u wilt overnachten in een duurzaam hotel is dat niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de gast! Zo is bijvoorbeeld onze plasticvrije hotelkamer is ingericht met mooie meubels van natuurlijke materialen welke op een duurzame manier gemaakt worden. Wist je dat er zelfs in muurverf en in bedden plastic kan zitten? Wij hebben gezocht naar duurzame alternatieven voor deze bijzondere hotelkamer. We staan altijd open voor ontwerpers en designers met innovatieve (plasticvrije) producten.

Maar ook tijdens een overnachting in een van onze andere hotelkamers kun je met een gerust hart duurzaam ontspannen. Meer informatie over onze plasticvrije hotelkamer? Klik op de knop hieronder. 

Dit vinden wij belangrijk

De duurzaamheid kenmerken van hotel Lytel Blue

Bij Boutique hotel Lytel Blue zijn we trots op de volgende punten. Hiermee dragen we ons steentje bij aan een gezonde aarde:

  • Plasticvrije hotelkamer. Inclusief zeep en shampoobar van Zealots.
  • A la carte ontbijt om voedselverspilling tegen te gaan. Het voordeel: alles wordt vers bereid na de bestelling!
  • Duurzame zeep/shampoo van het Nederlandse merk: Marie-Stella-Maris. De producten worden ook geproduceerd in Nederland, dit verkort de afstand dat het moet afleggen tot onze gasten het kunnen gebruiken in het hotel!
  • WC papier van The Good Roll.
  • Overige hotelsloffen gaan naar Vluchtenlingenwerk NL.
  • Toekomstbestendige groene hoteltuin. Bij de aanleg van de hoteltuin is er rekening gehouden met de diversiteit aan bloemen etc. Ook zijn er bomen aangeplant welke van oudsher hier al in de omgeving te vinden zijn.
  • Behoudt van het pand uit 1862. Zo houden we de historie in takt en hoeft een geen nieuw pand te worden gebouwd
Duurzaam ontbijt
bloemen tuin
Goed voor de aarde

Duurzame hotels

Er zijn veel duurzame accomodaties in Nederland. Het is een thema dat steeds belangrijker wordt. Wat is er nou fijner dan ontspannen overnachten en iets positiefs doen voor de wereld? Als je op zoek bent naar een duurzaam hotel in het zuiden van het land, dan is Boutique hotel Lytel Blue meer dan geschikt voor jou! 

Een van onze speerpunten is een hoteltuin waar ruimte is voor flora en fauna in plaats van veel stenen. Onze groene tuin zorgt er niet alleen voor dat de vlinders en bijen ervan kunnen genieten. Ook onze gasten kunnen genieten van deze pracht! 

Wanneer komt u overnachten?

Boek nu jouw hotelkamer!

Ben je klaar voor een duurzame ervaring? We kijken er naar uit je te mogen ontvangen bij Boutique hotel Lytel Blue!

Kom overnachten in een van onze hotelkamers of boek bijvoorbeeld een overnachting met bezoek aan wijngaard Doornacker incl. het proeven van de duurzame wijnen. Zo beleef je echt het beste van Riethoven.

We verwelkomen je graag met een kopje koffie of thee.